tiistai 27. maaliskuuta 2012

Aurinkoinen päivä Köpiksessä

Vähän aikaa arvoin että laitanko tänne sunnuntaina ottamiani kuvia jostain Odensen pusikosta vai tämän päivän otoksia Köpiksestä. Jostain syystä kallistuin jälkimmäisten puolelle, vaikka siinä onkin huomattavasti enemmän tekemistä. No mutta mitä tahansa yleisön vuoksi, toivottavasti osaatte arvostaa!

Monica oli lähdössä tänään käymään Kööpenhaminassa asioilla ja lyöttäydyin sit matkaseuraksi. Itse asian hoitaminen eli reilipassin aktivointi kesti ehkä viisi minuuttia ja sen jälkeen oli koko päivä aikaa tehdä mitä vain. Käytiin turisti-infosta kartta (taas, kun unohdettiin ottaa entinen mukaan) ja siitä sihtailtiin vähän aikaa että mitäs sitä tehtäis. Karttaan oli merkitty sopivasti turistiystävällinen kävelylenkki joka kiersi Pienen merenneidon ja muiden nähtävyyksien kautta joten päätettiin lähteä sitä tallaamaan kun sääkin oli varsin suosiollinen. (Auringonpaistetta, iltapäivästä noin +17, tuulta ei nimeksikään. Hahaha, hajotkaa talveenne!)

Suurin osa päivää meni tallustellessa, aamupäivällä puoli yhdentoista aikaan oltiin Kööpenhaminassa ja vähän vaille viiden junalla lähdettiin takaisin. Turistilenkin lisäksi käytiin vähän kauppoja katselemassa mutta suuremmilta taloudellisilta vahingoilta vältyttiin. (Paitsi ehkä uuden kevätmekon ostin kun on niin lämmin.)

Mutta että suuremmitta selityksittä kuviloita. 


Vähänkö hiano polkupyörä! 

Kirjoja ja kuriositeetteja.

Turistipönötys aamutuimaan take-away-teemuki kourassa.

Nyhavnissa bongattiin Carlsberg-hummat! 

Oopperatalo ja Amaliehavn kuningattaren linnan takana. 


Fredrikshavnin kastelli joka toimii edelleen jonkinlaisena sotilastukikohtana.


With cannon you can. 

Tuulimyllly. Jännä. 

Kookossorbetti. Nom. 

No siinä se nyt nököttää, Pieni merenneito. 

Ja löytyihän se turistikin sinne pönöttämään taas. 



Jostain syystä tuli kovasti mieleen Budapestin Sankarten aukio. 
Rosenborgin linna. 
Ja taas niitä karvahattuja.

Että semmosta. Nyt miekin alan pikkuhiljaa ehkä jotenkin käsittää tuota kaupunkia, tähän asti oon ollu vaan ihan hukassa koko ajan. Sen myös huomasi tänään että säällä on aivan valtava vaikutus; kaksi aiempaa vierailukertaa on olleet sään puolesta harmaita ja ankeita ja sen johdosta jäi olo että en kyllä oikein tykkää Köpiksestä, mutta nythän se olikin ihan kiva kaupunki kun oli hyvä sää! 

Ehkä mie postaan kuvia Odensen pusikoista sit huomenna.

2 kommenttia:

  1. Ei ollut uusi kamera turha investointi. Kiva on katsella kuvia, laita vaan paljon.
    -äiti-

    VastaaPoista
  2. Välillä miusta vaan tuntuu että tuo uus kamera on ihan hanurista ja se entinen oli sittenki parempi mutta ehkä se vika on vaan käyttäjässä. :P

    VastaaPoista

Onko ikävä, tuliko asiaa? Kerro kaikki.