tiistai 7. helmikuuta 2012

Opiskeluhommia + vuokraisäntäjännyyttä

Tämän päivän missio oli mennä yliopistolle ja saada kurssimateriaaleja tulostettua. Tyypit oli vähän pelotellut että tietokoneet ei futaa eikä tulostin futaa ja hankalaa on. Tuuriko lie ollut puolella vai muuten vain hyvä päivä mutta sain kuin sainkin matskut pihalle, vaikka kyllä siihen tarvittiin vähän kärsivällisyyttä ja puolitoista tuntia aikaa.

Yliopiston pääaula. Vasemmalla kahvila, oikealla infopiste ja ravintola, ylhäällä lukusali.

Pääkäytävä joka jatkuu loputtomuuksiin.

Tulostamisen jälkeen tarvittiin vähän organiseerausta. Miun organisointitaidot voi ehkä vähän kyseenalaistua kun kahtoo alla esiintyvää työskentelymetodia, mutta lopputulos on se, että paperit on kansioissa ja mie tiedän mitä miun pitää millonkin lukea, eli mission accomplished! 

Tuossa mukissa on muuten kahvia. Ja se on miun muki. Mie en tiiä mitä täällä tapahtuu.

Samalla tein vähän aikataulutusta kevääksi ja totesin että täälläoloaika tulee muuten hujahtamaan ohi ihan hirveän nopeasti. Tai siltä se ainakin näyttää kun kahtoo tuota kalenteria. Se on täynnä päiviä kun jotain pitäis olla luettuna tai presentationeita tehtynä, mutta onneksi seassa on myös reissuja muun muassa Legolandiin ja Berliiniin, pääsiäisloma ja paljon kaverien vierailuja. Ei pitäis käydä ajan pitkäksi! 

Mökkihöperöä ja aikataulu. 

Tässä alkuviikon ekstrajännänä on ollut tehtävä Jäljitä vuokraisäntä ja yritä saada se kiinnostumaan meidän asioista. Landlordin toimiston piti olla ihan tuossa naapurissa ja eilen Monican kanssa käytiin annetussa osoitteessa mutta siellä oli sen näköistä että ei täällä mitään toimistoa oo. Monica sitten soitti ko. sedälle ja luetteli kaikenlaisia asioita mitä meillä oli hoidettavana (mukaan lukien toivomus uudesta suihkuverhosta kun entinen pukkasi jo hyvää vauhtia uutta elämää). Setä lupasi tulla käymään joskus kolmen aikoihin. No odoteltiin viiteen saakka ja sitten päätettiin lähteä käymään ruokakaupassa. Tietysti vuokraisäntä oli sitten käynyt sillä aikaa ja hongkongilaistyttöjen kanssa koettanut selvittää asioita. No, lopputulos oli se, että saatiin uusi suihkuverho (jei!) ja hän oli luvannut tulla huomenna - eli tänään - korjaamaan yhden komeron oven, joka oli vähän rempallaan. Postilaatikko- ja roskalaatikkoasiat jäi vieläkin hämärän peittoon. 

Viime viikolla siis saatiin virallista postia, että meidän postilaatikko on väärin sijoitettu ja sen pitäis olla jalkakäytävän varressa ja että jos ei se ole siellä maaliskuun 1. päivään mennessä, meille ei enää toimiteta postia. Toinen asia oli se, että meidän roskapönttö on jo tupaten täynnä ja roska-auto tulee vasta perjantaina. No, tänään setä sitten ilmestyi taas ja fiksasi komeron ovea ehkä minuutin ja meinasi sitten häipyä iloisesti vilkutellen. Onnistuin onneksi vielä saamaan sanaa väliin ja tiedustelin postilaatikosta ja roskalaatikosta ja setä näytti siltä että ei oikein kuule eikä ymmärrä. No selitän saman asian uudelleen, vähän kovemmalla äänellä ja vähän yksinkertaisemmin. Näytin Postista tullutta kirjettä ja törkin sormella roskafirman kalenteria ja osoittelin roskalootaa. Lopputulos oli se, että setä lupasi hoitaa postilaatikon ennen maaliskuun ensimmäistä (mikä tarkoittanee luultavasti sitä että ehkä 29. päivän iltana joku käy tekemässä jotain asialle) ja sitten hän kävi survomassa roskalaatikon sisuksia ja näytti tyytyväisenä että ta-daa, taas mahtuu! 

Jotenkin jäi vähän sellainen olo että meitä ei ehkä otettu ihan vakavasti. 

2 kommenttia:

  1. :) Semmosia ne vuokranantajat isossa maailmassa on, lakimiehen sinä sinne tarvihet että saat roskapöntön tyhjennettyä :) Sovitaan palkasta tarkemmin sitten ja missäs muuten se legoland on?

    T. lakinainen

    VastaaPoista
  2. Legoland on Billundissa, tsekkaa Guugle Mapsista. Mie en oo ihan varma kuin kaukana se on Odensesta. :D

    VastaaPoista

Onko ikävä, tuliko asiaa? Kerro kaikki.