perjantai 6. huhtikuuta 2012

Vieras numero kaksi ja kuvia söpöistä eläimistä

Tämä viikko meni nopeasti kun sai viihdyttää mieleistä vierasta. Olli tuli maanantai-iltapäivällä ja lähti eilen  yhden jälkeen, eli reilut pari päivää ehdittiin kuljeksia porukassa. Tiistaina tehtiin Odense-tutustumiskierros - johon tosin ei mennyt montakaan tuntia, sen verran pieni on tuo keskusta - ja käytiin pyörähtämässä yliopistolla ja miun kämpillä, missä aiheutettiin norjalaiselle ja saksalaiselle vieraalle huvitusta puhumalla suomea Nooran kanssa. Kuulosti kuulemma koomiselta. Miten se nyt niin. Mie laitoin meille pekonipastaa lounaaksi että jaksettiin iltaan asti. Illalla sit käytiin syömässä Jensen's Bøfhusissa ja yksillä Den Smagløsessä. (Mie veikkaan että porukoiden kanssa mennään tuonne Jensen's Bøfhusiin, on nimittäin A-luokan lihansyöjille tarkoitettu paikka. )

Munke Mosen liepeillä oli hirmusesti kukkia.

Kirsikkapuita.

Satamasta löytyi Finlandgade. Maisemakin näyttää aika suomalaiselta.

Keskiviikkoaamupäivä kulutettiin Odensen eläintarhassa. Siellä oli jos jonkinlaista turriaista ja murmelia ja mie osoittelin innoissani joka suuntaan: "Kisu! Nalle!" Noin joka toista eläintä ehdotin meille lemmikiksi. Saan kuulemma ottaa siperiantiikerin jos ite rahoitan sen ruokkimisen. (Jos Rovaniemen osasto joskus alkaa porofarmareiksi niin tiedätte että teillä on ainakin yksi asiakas. Ja miehän saan kaverialennusta, vai mitä?)


Tämä ei ole Japani, se on Odensen eläintarha.

Hirrmuisen iso kilpikonna. Painaa enempi kun mie.

Tipuja! 

Tämmösen mie saan ottaa lemmikiksi.
En mie sit kuulemma saakaan.

Vauvakirahvi ei suostunut näyttämään etupäätään.

Apina arpoo veden lämpötilaa. Ihan selvästi.

Todistettavasti oltiin molemmat siellä.

Se on iguaani. Ja vedessä pötköttelee manaatteja.

Pingu jos toinenkin.
(Suurin osa eläintarhakuvista on Ollin ottamia, kun mie en vaan saanut aikaseksi. Tai sit mie kuvasin jotain ihan tosi fiksua, niin kuin hiekanvärisiä maasikoja (tai mitä lue marsuja olivat) hiekkataustaa vasten. Hyvin onnistui kuvat.)

Ulkosalla auringonpaisteessa ja Tanskalle tyypillisessä tuulessa (normaalit 9m/s) tallustelun jälkeen oli näläkä, jotenka käytiin lounastamassa Mammas Pizzeriassa. Sen jälkeen pööpöiltiin kaupungilla ja Olli osti vähän tuliaisia. Tuulta lukuunottamatta keli oli kuin morsian niin käytiin ostamassa marketista juotavaa ja mentiin toviksi Munke Moseen istumaan. Mulla oli kyllä ihan hyvä kun istuin Ollin takana tuulensuojassa mutta jostain syystä toinen rupes valittelemaan viileyttä jossain vaiheessa. Illan ravinteliksi valikoitui Hong Kong House, jossa vedettiin sushia ja kiinalaista buffet-pöydästä niin paljon että mie olin ainakin ihan vaikeana koko loppuillan kun oli niin ähky. (Ja tänne mennään sitten Lauran ja Antin kanssa.) Tässä muutaman päivän sisään tuli käytyä ulkona syömässä useammin kuin koko täälläoloaikana tätä ennen. Aika hyvin! 

Torstaiaamuna piti kammeta aikaisin ylös ja ei muuta kuin junalla kohti Kööpenhaminaa. Köpiksessä juoksutin toista matkalaukkuineen pika(hyvin pika)visiitille Nyhavniin että tossa se nyt on, ja sitten metrolla lentokentälle. Voin kertoa että ei muuten ollut ihan helppoa saatella toista matkaan ja todeta että no heinäkuussa nähdään. 

7 kommenttia:

  1. Aaaargh sushiaaaaaaaaaaaaaaaaa!:D Haluan. NYT.
    Ja voi että miten nättejä kukkia siellä on jo ja ihan ihana tuo eläintarhan portti ja nyyh kun tulee oma vaihto mieleen.^^ OI miten kivaa, ei enää pitkä aika niin jo nähdään! omg!:D

    VastaaPoista
  2. Mie aattelinkin että syö sushia niin paljon kuin jaksat -ajatus ehkä saattaa viehättää. :D Mutta tänään kun varasin ne lentoliput niin tuli eka kertaa semmonen olo että jee sitä ollaan oikeasti menossa Lontooseen! Ja ihan kohta nähdään! Jee! ^^

    VastaaPoista
  3. Siis Hannahan oli kuin cookie monster, sushin äärellä. ''ARRRRGGGG SUSHIII''. itse kun kävin hakemassa lisää jotain sushia (huomatkaa kommentti jotain sushia?) nii sen jälkeen tuli, joku kommentti sieltä lautasen takaa ja tyttö hävisi sushi buffetin äärelle. Kaiketi oli jotain mieleistä tavaraa pöydässä, mulle kun ne kaikki on samanlaisia.
    - ''se mukava tyyppi''

    VastaaPoista
  4. Lohi- ja katkarapu-nigirejä oli ne. "Omg onko siellä noitakin?!" :D

    VastaaPoista
  5. Voi söpönöpöt :P Pistän porofarmarin ammatin harkintaan, tosin tällä koulutuksella saattaa olla että viettäisin suurimman osan ajasta huutamassa maanomistajille :) Tiedättekö muuten että värjätäänkö flamingot pinkeiksi? Ja uusi kortti tulossa ponipostissa on...

    T. Rollo

    VastaaPoista
  6. "They are born with grey feathers, which gradually turn pink in the wild because of a natural pink dye called canthaxanthin that they obtain from their diet of brine shrimp and blue-green algae. Flamingos in zoos would often lose most of their pink colouration until keepers started adding synthetic canthaxanthin to their diets."
    (Sciencefocus.com)

    Että periaatteessa joo, värjätään ne. :D

    VastaaPoista
  7. and this fact was sponsored wikipedia.
    -''se mukava tyyppi''

    VastaaPoista

Onko ikävä, tuliko asiaa? Kerro kaikki.