tiistai 19. kesäkuuta 2012

London, baby! 2/2

Ja Lontoo-hommat jatkuu vielä yhden kuvasatsin verran. Tässä välissä kerkisi viikonloppuna kertyä taas lisää kerrottavaa ja valokuvia vino pino, kun Maija ja Kimmo kävivät visiteeraamassa miun luona. Siitä lisää myöhemmin, nyt vielä vähän Lontoota.

Ihan hostellin lähellä ja British Librarya vastapäätä sijaitsevasta O'Neills-irkkupubista (joka olikin ketjupaikka, paljastui mulle myöhemmin. Nou!) tuli meille lähestulkoon vakipaikka, siellä käytiin kahtena (vai kolmena?) aamuna aamiaisella ja viimeisenä iltana festareilta kotiutuneen miesväen kanssa illastamassa ja ihmettelemässä jalkapallotunnelmaa. Silloin sattui olemaan Englanti-Ranska-peli ja alakerran pubi oli tupaten täynnä porukkaa ja huuto sen mukaista. Yläkerran ruokailutilaan sentään mahduttiin hyvin helposti ja sielläkin peli näkyi telkkarista että Antti ja Pete saivat sitä sivusilmällä seurailla. Myös ravintolan kokit ilmaantuivat aina välillä keittiön ovelle telkkaria tiiraamaan. Todettiin, ettei tarvitse ihmetellä mistä johtuu jos ruoka vähän viipyy. 

Laura ja O'Neillsin pannukakut.

Tower of Londonissa käytettiin ihan useampi tunti aikaa, sinne kun piti maksaa sisäänpääsystä niin sitten kans oltiin koko rahan edestä. Nähtiin keskiaikaisia kidutusvempeleitä, kuninkaiden haarniskoita ja tietysti ne kruununjalokivet. Itse olin kyllä haarniskoista paljon enemmän innoissani, vaikka olihan nekin kimallukset ihan nättejä. 


"Costumed interpreters" eli puvustetut tulkitsijat työssään. Historiallinen sketsi
menossa siis. Oli aika lysti. 

All the King's Horses. 

Maailman pienin ja maailman suurin haarniska. 

Ruunun juvelit. 


London Bridge Tower Bridge, siis. 

Tower of Londonista suunnistettiin metrolla Covent Gardeniin käppäilemään ja söppäilemään. Siellä oli ihan nättiä ja saatoin myös lipsahtaa levykaupan ovesta sisään. 

Musikaaleja mainostettiin vähän joka nurkalla.

Covent Garden

Englantilaisuuden ytimessä: vesisade, sateenvarjo ja puhelinkoppi. 

Laura englantilaistunnelmissa.

Maanantain irkku-illallisella juomana oli John Crabbies Traditional Cloudy
Ginger Beer. Oli muuten hyvättii, saaneeko Suomesta mistään.

Mie ja Laura otettiin jälkiruuaksi Eton Mess, Antti otti Crème Brûléen. Antille iski
lievä annoskateus kun se näki minkä kokoiset saavit mulle ja Lauralle kannettiin eteen.

Tiistaiaamuna Antti ja Laura otti metron kohti Heathrow'n lentokenttää ja mie ja Pete jatkettiin Gatwickille. Siinäpä sitä päivä hujahtikin taas matkatessa, miun lento oli Köpiksessä joskus vähän ennen viittä ja siellä sai laukkuaan ootella kolmisen varttia kun oli jotain jumituksia jossain ja sitten myöhästyin nopeasta junasta ja jouduin hitaaseen ja Odensessa satoi vettä kun pääsin perille ja melkein ois voinut jo vähän väsyttää ja ärsyttää mutta onneks ei paljon. Jonkinlainen matkaväsymys oli kuitenkin fakta ja alkoi tuntua, että johan tästä joutais kotiin. Oisin voinut lähteä Antin ja Lauran ja Peten kanssa jo saman tien takas Suomeen, mutta kun Tanska vielä vaatii läsnäoloa yhden suullisen kokeen verran niin ei sit.

3 kommenttia:

  1. No ihan on pakko päästä sanomaan että tuossa yhessä kuvassa on Tower Bridge, ei London Bridge.

    VastaaPoista
  2. Oho, my bad. Korjaan. :D (Vaikka ne kyllä näyttää ihan samalle!)

    VastaaPoista
  3. Vaunua jo pakkaillaan, lähtökuopissa siis. Vielä juhlitaan Juhannus ensin ja sitten matkaan.

    VastaaPoista

Onko ikävä, tuliko asiaa? Kerro kaikki.