perjantai 15. kesäkuuta 2012

London, baby! 1/2

Ou ja jee, miun ensimmäinen matka britteihin! Ja huomasi kyllä heti kun päästiin perille, että nyt ollaan asian ytimessä: junan konduktööri sanoi "cheerio" kun poistuttiin junasta ja rautatieaseman sämpyläkioskin täti kysyi Lauralta "how are you, darling?". Myös "cheers" ja "mate" tulivat tutuiksi tämän reissun aikana. Tuli myös havaittua että tällainen suomalaiseen small talk -kulttuuriin tottunut yksilö ei vaan yksinkertaisesti ole varustettu riittävällä varastolla automaattisia, asiaankuuluvia vastauksia pieniin kohteliaisiin kysymyksiin niin kuin nyt "how are you?". Sitten kun joku erehtyy moista tiedustelemaan, niin siinä vaiheessa lyö tyhjää, vastaus on "yes" ja viisi minuuttia myöhemmin tulee vasta mieleen että mitä siihen olisi pitänyt sanoa. Niin kuin vaikka että fine, thanks. Englannin lyhyt oppimäärä. Muistakaa tämä kun menette sinne, ihmiset kyselee teiltä tuollaista! Ja mie sentään olen kuitenkin viimeiset viisi kuukautta kommunikoinut pääasiassa englanniksi täällä Tanskassa ollessani. Mutta kun ei täällä kukaan moista kysy! 

Enihoo, Englanti toivotti tervetulleeksi vesisateella ja joka paikassa roikkuvilla Union Jackeilla. Edellisenä sunnuntaina oli siis ollut kuningattaren vallassaolon 60-vuotisjuhlallisuudet ja sitähän oli ilmeisesti juhlittu kans ihan kunnolla. Meidän lento laskeutui Gatwickin lentokentälle torstaina iltapäivästä ja sieltä poimittiin matkaan Pete, joka lähti Antin kanssa suuntaamaan Doningtoniin Download-festareille. Mie ja Laura puolestaan jatkettiin King's Crossille ja etsittiin meidän hostelli, joka osoittautui melko karuksi mestaksi. (Generator Hostel London, ei kyllä voi erityisemmin suositella.) Huone oli neljän petipaikan putka, johon mahtui tasan kaksi kerrossänkyä, lavuaari ja meidän kamat. Yleiset suihkut ja vessat oli ankeat ja pääasiassa ei-niin-toimivat ja yölliset ovelle koputtelijat oli enempi sääntö kuin poikkeus. Ja poikkeuksetta nämä koputtelijat oli siis olen-niin-humalassa-etten-muista-oman-huoneeni-numeroa-tapauksia. Ihanaa. Todettiin Lauran kanssa, että ehkä me aletaan vaan olla liian vanhoja ja kärttyisiä hostellielämään. 

Mutta ei se mitään, onneksi suurin osa ajasta meni muissa maisemissa kuin hostellilla. Sää oli vähintäänkin epävakaa koko sen ajan mitä Englannissa oltiin, mutta yhtenä päivänä jopa paistoi aurinko! Ja tietenkin mukana oli sateenvarjo, ei aurinkolaseja. 

Ehdittiin Lauran kanssa käydä tarkastamassa kaikki keskeisimmät nähtävyydet ja vähän jotain ei-niin-keskeistäkin: British Museum, National Gallery, Luonnontieteellinen museo, Trafalgarin aukio, Piccadilly Circus, Big Ben, Westminster Abbey, London Bridge, Tower of London, Hyde Park, British Library, Baker Street...Shoppailemassa käytiin Oxford Streetillä ja Covent Gardenissa ja Sohossakin piipahdettiin. Niin ja kävin mie meidän hostellin lähellä olevalla kampaajalla leikkauttamassa tukkanikin. Hiusahdistus oli niin suurta että kun huomasin että kampaamon tytöillä näytti olevan tylsää, päätin mennä kysymään josko pääsisi välittömästi tuoliin. Ja pääsihän sinne!

Sitten kuveloita ja lissää Lontoota tulee vielä myöhemmin. 
Ensimmäinen vilaus Lontoota. St. Pancras, vesisade ja musta taksi.

Hostellin käytävä, jossa enimmän aikaa leijui viehko tuoksu.

Tunnelmia hostellihuoneesta.


Näkymä huoneen ikkunasta. Vähän eri tunnelma kuin Köpiksessä.

British Museum. Siellä nähtiin muumioita ja intiaanijuttuja.

Laura British Museumissa

Etruskimeininki.

Matkamuistoja.

Sateenvarjoja.

Oxford Street, punaiset double deckerit ja Union Jack x 7. 

Oltais käyty Sherlock Holmes -museossa mutta se oli jo kiinni.

Englannissa kun oltiin niin luonnollisesti käytiin irkkupubissa syömässä
irlantilaista aamiaista.

Makkaraa, papuja, kananmunaa, pekonia, tomaattia ja tuo musta möykky on sieni.

Piccadilly Circuksesta jäi vähän semmoinen olo että tässäkö se nyt on?


Lisää matkamuistoja. On muuten viimeisen päälle osattu tuotteistaa koko
Lontoo/Englanti/Iso-Britannia-akseli.

Trafalgar Square.

National Gallery. Siellä ihailtiin Van Goghin, Degas'n ja Gauguinin töitä kuola valuen.

Näkymä Trafalgarin aukiolta Big Benin suuntaan.

Big Ben ja turisti (tai useampikin).

Ratsupolliiseja matkalla kohti Buckinghamin palatsia. Itse palatsia ei
kauhean läheltä päästy katsomaan kun siellä vasta purettiin kuningattaren
juhlan aiheuttamia poikkeusjärjestelyjä.


Evästauko Hyde Parkissa. Omenasiivuja ja pettymyssushiboksi.
Note to self: mustassa muovirasiassa ei saa hyvää sushia.
(Tescosta ainakaan.)

Luonnontieteellinen museo ja dinosauri! Ehdittiin paikan päälle noin tunti
ennen sulkemisaikaa. Tunti oli riittävästi siihen että ehdittiin nähdä dinosaurit.

Sirahvi ja sinivalaan luuranko. Oli ISO.


4 kommenttia:

  1. Aww, siis niin sen näköistä kuin kaikissa englanti-kuviloissa, nyt mie ainaskin päätin jotta tuonne pitää joskus päästä! t. Anne taas

    VastaaPoista
  2. Jos se Lare lähtee sinne vaihtoon niin sit kaikki vaan porukalla pummimaan sen luokse! :D

    VastaaPoista
  3. Jomhom toivottavasti Chichesteriin minut haluavat, sinne vaan sitten kaikki.

    Historianopiskelijan pätemistä: ei minun silmään näytä etruskilaiselta tuo patsas, tuon tyyppinen leijona-mies vähän sfinksityyliin on enemmän babylonialainen juttu, niille on joku oma nimitys mutta en voi muistaa. Tosin jos siellä museossa se oli mainittu etruskilaiseksi niin kai se sitten on ja mie olen hölömö.

    VastaaPoista
  4. No en mie 100% varmaksi mene väittämään mutta etruskiosastolla se minusta oli. Voin olla myös väärässä.

    VastaaPoista

Onko ikävä, tuliko asiaa? Kerro kaikki.