perjantai 1. kesäkuuta 2012

Esseehommia ja pitkästä aikaa vierailijoita

Toissapäivänä alkoi taas esseen pakerrus ja tällä kerralla ois vähän enempi kiirus kun viimeksi. Edelliselle tehtävälle oli annettu 14 vuorokauden armonaika, ja tällekin olisi peräti 10 vuorokautta tarjolla mutta mitä tekee Hanna? Hanna lähtee Lauran ja Antin kanssa Köpikseen ja Lontooseen ja Hanna kirjoittaa esseen ennen sitä! Näin ollen tehokasta kirjoitusaikaa on noin neljä vuorokautta. Mutta sehän riittää kun on pakko! 

Onneksi tällä kertaa ollaan omemmalla (onko tuo edes sana, näyttää kummalliselta) alueella, kun kyseessä on kirjallisuusanalyysi. Tehtävänä on analysoida ja tulkita Tony Kushnerin Angels in America -näytelmää poliittisena tekstinä. (Edellisessä esseessähän tarkastelin kylmän sodan vaikutuksia Yhdysvaltojen kotirintamalla Hollywoodin kommunistivainojen kautta. Aihe josta ei ollut etukäteen mitään tietoa.) Tänään olin ihan liekeissä kun huomasin, että hei tähän esseeseenhän voi nyt lopultakin hyödyntää kaikkia niitä epämääräisiä kirjallisuusteorioita mitä on tullut vuosien mittaan opiskeltua ja joista on joutunut aiemminkin kirjoittamaan mutta joista ei sen jälkeen ole ollut mitään hyötyä mihinkään. Forsterin hahmoteoria! Magical Negro arkkityyppinä! Lauralta pitänee tentata vähän jotain queer-teorian tynkää vielä lisäksi. Hah-haa! 


Eli todistetusti olen lähes innoissani tästä. Melkein, mut en ihan. Sen verran meinaa kuitenkin ressiä tuottaa näin pikainen kirjoitusrupeama. Mutta toisaalta, mitä nopeammin sen tekee pois alta, sitä vähemmän aikaa se kerkiää ressaamaan. Hoo. 

Laura ja Antti siis saapuu tänä iltana, ja huomisen päivän päätin omistaa nähtävyyksien esittelemiselle. Sunnuntaina olis tarkoitus tyrkätä kaverit oman onnensa nojaan ja rutistaa loput esseestä valmiiksi. Maanantaina johonkin aikaan lähdetään sitten suunnistamaan Köpikseen ja loppuviikosta lennetään sit Lontooseen. Takas Odenseen tulen vissiin joskus 12. päivän kieppeillä. Melkein hyvin oon perillä näistä meidän aikatauluista. :D 

2 kommenttia:

  1. Hyvä Hanna! Äkkiä vaan essee yötä myöten tehden valmiiksi, niin sit saa ottaa rennosti. :) Nimimerkillä "Aikoinaan aamu neljään asti tutkimussuunnitelmaa tehnyt Laura R."

    VastaaPoista
  2. vitsi kun harmittaa, kuulostaa niin kivalta että pörräätte yhdessä tanskassa ja lontoossa ja... *huoh*

    VastaaPoista

Onko ikävä, tuliko asiaa? Kerro kaikki.