keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Seikkailu Köpiksessä, osa 1/2

Viime maanantaina puksuteltiin Lauran ja Antin kanssa junalla Kööpenhaminaan ja seikkailtiin siellä torstaihin asti. Ohjelmassa oli ainakin Pienen merenneidon tarkistus, Carlsbergin tehtaalla vierailu ja Tivoli. Totesin, että nyt miekin oon alkanut pikkuhiljaa oppia liikkumaan Köpiksessä, kun siellä on tullut tarpeeksi paljon pyörittyä. (Paitsi että yritin mie kerran meidät eksyttää, kun kuvittelin taas että ruutukaava toimii täällä samalla tavalla kuin Joensuussa. Ei se toimi.)

Majapaikka oli Danhostel Copenhagen Downtown, voinemme tietyin varauksin suositella sitä muillekin Köpiksen matkaajille. Vastaanotto oli suorastaan ylenpalttisen iloinen ja respan sisustus lämmitti mieltä. Tuli jotenkin Kerubin kuppila/Vakiopaine/Den Smagl­øse/Kauppayhtiö-henkiset fiilikset. Oli värikästä (pinkit seinät) ja rustiikkista (raskaat puupöydät ja penkit) ja kummia juttuja, niin kuin peuran pääkalloja seinällä. Harmi kun sieltä ei tullut otettua kauheasti kuvia. Respasta sai henkkareita vastaan lainata läppäriä tai iPadia mikä oli jees, mutta netti ei oikein tahtonut toimia, mikä oli ei-niin-jees. Huone oli pieni mutta oli sentään oma vessa + suihku, mikä oli jees, mutta se suihku oli vähän jännästi sijoitettu keskelle vessan kattoa eli jouduit seisomaan lähestulkoon vessanpöntöllä suihkussa käydessä, mikä oli vähemmän jees. Aamupala oli myös hyvin jees, tarjoiltuna biljardipöydältä. Ai niin ja hostellin sijainti on myös hyvin jees, parin korttelin päässä Strøgetiltä, eikä Tivoli ja rautatieasemakaan ole kaukana. (Oho. Taisi tulla mainospuhe. No mutta, tämä ei ole maksettu mainos.)

Äitille vink vink että mihin niitä ylimääräisiä miljoonia räsymattoja voi käyttää! 


Aamupalastusta. 

Näkymä hostellihuoneen ikkunasta. Ihan oli jees. 

Maanantaina oltiin iltapäivästä Köpiksessä, ja päivän rippeet käytettiin siihen että käytiin tarkistamassa Nyhavn ja vähän pyörittiin myös Strøgetillä.Yritettiin etsiskellä jotain kivaa ravintolaa ja loppujen lopuksi semmoinen löytyi ihan hostellin vierestä. Chilissä syötiin hillittömän hyvät hampparit ja juotiin pirtelöt päälle ja todettiin että tämä hyvä. Hampurilaisten kaveriksi pöytään kannetttiin kahdeksaa eri sorttia kaikenlaisia lisukkeita joita sai itse miksailla makunsa mukaan. Vähänkö hienosti ajateltu! 


Christiansborgin linna. 

Ranskalainen hamppari (sienikastikkeella) ja lisäkejuttujahuttuja.

Tiistain missio oli vierailu Carlsbergin tehtaalle. Köröteltiin S-junalla Enghaven asemalle  ja vähän aikaa hortoiltiin hämärällä ja kenties hivenen kehnosti opastetulla tehdasalueella, mutta olihan tuolla muitakin eksyneitä. Kunhan ensin löydettiin sisäänkäynti niin sit tehtiin museokierros vanhassa tehtaassa ja käytiin tietysti myös testaamassa panimon tuotteita. Sitten jäätiin ihmettelemään että no kun täällä pitäis jossain olla semmoinen hirmu hieno norsuportti mutta että missäs kutjussa ne norsut nyt sitten muka on ja melkein jo luovutettiin että eiii löyvy. Mut löyty sit kuitenki! Nuorempi panimopohatta Jacobsen siis rakennutti uuteen tehtaaseen melko massiivisen portin jossa on neljä norsupatsasta, syystä että Jacobsenilla oli neljä lasta. Mie vaan jäin miettimään että no onko se nyt sitten kiva että lapsista tehdään norsupatsaat? En tiiä, mutta hienoja ne oli. 

Visit Carlsberg ja pieni norsu. 

Joku panimohärveli se on.

Tehdasalueella oli myös puutarha. Ja taidetta.

No se on nyt sitä ihtiään! Tumma Carl's Special.


Vanha Carlsberg



Uusi Carlsberg



Rrrronsu. 

Carlsberg-ekskursion jälkeen otettiin S-juna Østerportin asemalle ja käppäiltiin sieltä tarkastamaan Pieni merenneito. (Helsingörissähän paljastettiin muuten vastikään Pienen merenneidon miespuolinen vastine, Han. Tsek aut Hesarin uutinen.) Merenneito oli paikoillaan ja olihan siellä kaksi tai kolme turistiakin. Silloin tuntui että no onpas ärsyttävän paljon ihmisiä mutta peruin puheeni kun päästiin Lontooseen. Kööpenhaminassa on verraten ihanan rauhallista ja vähän turisteja! Merenneidolta kävellä tallattiin takaisin keskustaan kuningattaren linnan kautta koukaten. 

Illalla suunniteltiin että lähdetään etsimään "joku kiva ja halpa ravintola". Miten kävi? Syötiin koko reissun kallein illallinen japanilaisessa ravintolassa! Mutta oli se sen arvoista, hetkeen en ole yhtä hyvää sushia saanut. (Eli en varmaan sen jälkeen kun kävin Japanissa.) 

Välipalaksi belgialainen vohveli suklaakastikkeella. Nom! 

Esillepanokin ehkä jo kertoo että ei ollut ihan halpa sushi tämä. 

Ja sushin perään vielä possua. 

Ruokaa sulateltiin kävelyretkellä Ørstedin puistoon.

Kuinka pysäköidä polkupyörä. Tanskalaisen punk-klubin
asiakkaat näyttää mallia.

Ohoh. Tajusin just että matkaseura ei kyllä osunut näihin kuviin yhtään kertaa. Oli ne Laura ja Anttikin oikeasti siellä: 



Seikkailu Köpiksessä jatkuu Tivolin tunnelmilla. Stay tuned! 

4 kommenttia:

  1. Hah, kerranki mieki voin sanoa että tuollapa oon käyny. Eli Carlsbergin museossa :) Ihan oli hieno se. t. Anne

    VastaaPoista
  2. Millon sie siellä oot käyny? Et varmaan samalla reissulla kun Legolandissa. :D

    VastaaPoista
  3. Sillon agrolooki opintojen aikaan, kun käytiin bussimatkalla Ruotsissa ja Tanskan puolellakin pyörähdettiin. Oisko se ollut 2005 syksyllä. Yövyttiin Danhostellissa Roskildessa, en nyt muista oltiinko toinenkin yö jossain Tanskassa :) t. Anne

    VastaaPoista
  4. Aaaaa no niin mie vähän aattelinkin että tämä varmaan sijoittuu niihin aikoihin kun mulla ei kerran ollut havaintoa. :D

    VastaaPoista

Onko ikävä, tuliko asiaa? Kerro kaikki.