sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Satamafestivaali

Odensen satamassa alkoi perjantaina Havnekulturfestival eli satamakulttuurifestivaali. Viimeksi kävin satamassa huhtikuun alussa Ollin kanssa ja silloin siellä oli harmaata ja ankeaa eikä mitään erityistä nähtävää (paitsi Finlandgade trololo), mutta nyt oli hieman eri meininki! Monican, Helin, Alexandran ja Elenan kanssa  käytiin katsastelemassa festarimeininkejä, mutta sitä ennen käytiin Munke Mosessa piknikillä Monican ja Helin kanssa. Siellä ihmeteltiin kun natiivit grillaili ja naurettiin tyypeille jotka jatkuvasti kalastelivat jalkapalloaan joesta. 

Piknikkieväät koostui - yllättäen - muffinsseista. 

Alexandra ja Elena asuu kätevästi noin viiden minuutin kävelymatkan päässä satamasta, joten koukattiin jättämässä eväspussukat ja polkupyörät tyttöjen kämpille ja suunnattiin satamaan. Tuo Havnekulturfestival on vähän niinkuin joku Joen Yö, siellä on kaikennäköisiä kojuja ja myyntipisteitä ja ohjelmaa vähän joka lähtöön, on tanssia ja eri urheiluseuroja ja tietysti musiikkia. 

Pajusta punottu KALA.

Satamassa näytti vaihteeksi suorastaan hyvältä! 



Normaalisti tyhjillään olevissa varastorakennuksissa oli taidenäyttelyitä ja bändejä sullottuna saman katon alle. Voin kertoa että akustiikka ei ehkä ollut ihan paras mahdollinen ja bändien tasokin vaihteli aika roimasti. Jotenkin kotoisimmalta tuntui hallissa, jossa alkuillasta soitti joku dj ja tuli ihan Ilosaarirock/YleX-teltta/Dj-Shadow-henkiset fiilikset ja mie vaan hymyilin ihan höpönä kun kuulosti niin hyvältä. Myöhemmin illalla kun mentiin takaisin, siellä oli eri dj joka ei ollut yhtään niin hyvä, tuli vaan karut Club Retro/Bepop-fiilikset. Ei yhtään hyvä. 

Tämä on sitä TAIDETTA. 

Tuolla jossain edessä musisoi kalpeiden jannujen Joy Division -wannabe-
orkesteri. En ihan osannut päättää oliko ne tarkoituksella vai indie-ironisesti
huonoja. Laulajalla oli kyllä pelottavan iancurtismainen ääni. 

Kylpyankka!
Tänään ajattelin hankkiutua vielä uudemman kerran katsastelemaan miltä festarit näyttää näin sunnuntaina. Matkan varrella voisi tarkistaa taas yhden kirppiksenkin, hehe. (Tämä on muuten maailman kätevin nettisivu, sieltä voi tarkistaa onko lähiseutuvilla kirppareita ja missä ja milloin ne on.) Ensi viikoksi on luvannut taas jo vähän viileämpää ja sateisempaa keliä niin pitää nyt koettaa ottaa tästä lämpimästä ilo irti vielä kun voi. 

2 kommenttia:

  1. Vitsi nää näytät niin erilaiselta kun on noin pitkä tukkaa ja kaikkee! homg!:D

    VastaaPoista
  2. Ei se ees oo loppupeleissä kauhean pitkä, sitä vaan on paksusti ja se sojottaa. Terveisin kävin kampaajalla ennen kun tulin tänne :D (Otsiksen leikkaamista ei lasketa.)

    VastaaPoista

Onko ikävä, tuliko asiaa? Kerro kaikki.