perjantai 13. heinäkuuta 2012

Tallinna ja kotiiinnnn

Tiistaina ajeltiin Riiasta Tallinnaan ja siinä vaiheessa alkoi pikkuhiljaa tuntua että tässähän ollaan jo melkein kotona - ja se olo vain vahvistui kun mentiin Tallinnan keskustaan ja siellä melkein jokainen vastaantulija puhui suomea. Käytiin katselemassa vanhaa kaupunkia kerrankin ihan kunnollisessa säässä ja pitemmän kaavan mukaan. Yleensä Tallinnaan tehdyt reissut on olleet lyhyitä, räntäisiä, kylmiä ja ikäviä mutta nyt pääsin lopultakin näkemään, että Tallinnakin voi olla oikeasti ihan kaunis jos vain osaa katsoa kaikkien niiden tuhansien suomalaisten turistien ohi. Laren kanssa todettiin, että tulee melkein syyllinen olo olla suomalaisturistina Tallinnassa kun siellä on niitä muutenkin ihan liikaa. Samaa tunnetta ei tullut missään muussa paikassa jossa tämän reissun aikana käytiin, mutta se voi toisaalta johtua myös siitä, että mikään muu meidän käyntikohteista ei ollut mikään major tourist attraction. 

Jossain Pärnun ja Tallinnan välimaastossa pysähdyttiin katsomaan merta.

Katson autiiota hiekkarantaaaa

Vanhan dominikaaniluostarin piha Tallinnassa. 

This. 

Häivähdys Tanskaa Tallinnassa. Tanskalainen kulttuurikeskus. 

Tallinna melkein yläilmoista.

Tallinnan vanhaa muuria. 

Ei mitään havaintoa mistä tässä on kyse mutta juliste on hieno, arvostan.

Löydettiin vahingossa myös Depeche Mode -baari.

Syötiin Vana Toomaksessa, oli omnom! Possua, perunajuttua, sinihomejuusto-
kastike ja timjamilla maustettua jotain sörsseliä joka oli hyvää.

Keskiviikkoaamuna käytiin tekemässä viimeiset ostokset satamassa ja sitten ei muuta kuin karavaani laivaan ja kohti Helsinkiä! Laivalla syötiin lounasbuffet ja ähky oli jälleen tosiasia. Tulin kyllä siihen tulokseen että joko se oon minä tai sitten laivabuffatkaan ei oo enää entisellään. Oli nimittäin jotenkin vähän pettymysbuffa, mutta onneksi jälkiruokapöytä aina pelastaa.  

Tallinna laivasta käsin. Kotiiiinnn!

Helsingissä oltiin puoli viiden aikaan iltapäivällä ja sitten ei muuta kuin täysiä kohti kotia. Pari kertaa pysähdyttiin matkalla ja puoli yhdentoista aikoihin kurvattiin kotipihaan. Väsytyksestä huolimatta pistin vielä saunan lämpenemään ja alettiin purkaa vaunua. Sitä tavaran paljoutta joka miun huoneeseen on tällä hetkellä tungettuna, on vaikea sanoin kuvata. Eilen tungin jo ison kasan vaatetta kirpparisäkkiin, että mahtuu uudet kamat vaatekaappiin. :D

Tänään alkaa sitten Rokki ja sen jälkeen elämä palaa normaaliraiteilleen. Gradujuttuja pitäisi alkaa miettiä, yksi Amazonista tilattu kirja oli jo tullut sillä aikaa kun oltiin matkalla. Vaihtoraportti pitäisi kirjoittaa ja muuta semmoista pientä. Mutta että näin se vajaa puoli vuotta vierähti, ja mietteissä on jo visiitti Tanskaan ensi kesänä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Onko ikävä, tuliko asiaa? Kerro kaikki.